søndag 5. juli 2009

DJEVELENS ADVOKAT

I dagens Vårt Land går Inge Lønning ut og etterlyser djevelens advokat i norsk politikk; og da er det ikke vår ridder av comme il faut Tor Erling Staff han snakker om.
Min gamle lærer på markedsføringslinja sa også noe liknende som Lønning; noe om at "der alle tenkte likt, var der ingen som tenkte mye" eller noe sånt.

Inge Lønning tar for seg bioteknologiloven, konservativ som han er, men de problemene som er knyttet opp til sjølbekreftende beslutningsprosesser i samfunnet, er vel så sterke hva angår nasjonaløkonomi og proteksjonisme Vs. globalisering og frihandel; nå med både superdepresjonen og røverøkonomien friskt i erindringen.

Norge trenger motkrefter, som ikke er med i elglaget, og dunker hinannen kameratslig i ryggen.

Norge trenger Kystpartiet.

...











Blogglisten

2 kommentarer:

Nemo sa...

Helt enig. Desverre så sikkert mange for seg FrP som "utenfor jaktlaget". dette er ihvertfall min analyse, og stemmer godt med de samtaler jeg har hatt med bekjente som har stor tro på "noe nytt" og stemmer FrP.

Desverre er jo FrP aldeles ikke utenfor jaktlaget, men representerer rett og slett samme system - kanskje med noe innslag av større populisme.

Kystpartiet er en god kandidat til djevelens advokat.

Admiral_Gringo sa...

Vi får nok nøye oss med å bli moderasjonens bloggere.
Så markedsekstremistisk og fanatisk sekulært som Norge er, så skulle det være jamngodt med å være djevelens advokat, og vel så det.