fredag 10. oktober 2008

ANDERS LANGES PARTI


Siden vi ennå i Norge alltid kan argumentere mot Sosialistisk Venstreparti med å henvise til SF`s verbale støtte til ymse kommunistregimer på 1970-tallet; og da kombinert med argumentasjonen om at "det nok ligger en del igjen enda" - så synes jeg at det bare er på sin plass å nevne at Sør-Afrika sørget for finansiering til Anders Langes Parti.

Partiet støttet så vidt jeg vet også apartheidregimet verbalt som en takk for bidraget.
Det er videre så vidt jeg kan bringe på det rene ikke kommet noen form for beklagelse fra dagens Frp vedrørende dette.
Sånne beklagelser som man alltid skal komme med i dag for å ha vært i mot Vietnamkrigen for flere 10-år siden, du vet.

Å komme trekkende med fortidens synder er ikke alltid fruktbart i debatten synes jeg, men siden dette er høiremændernes favorittsport, så gjør jeg iblandt noen unntak fra regelen.

Anders Lange sjøl, grunnleggeren (selvsagt) av Anders Langes Parti( ALP) - som er forløperen til FRP - hadde bakgrunn fra det halvfascistiske og sterkt antikommunistiske Fedrelandslaget.
Der var Herr Lange sekretær i perioden 1930-1938.

Fedrelandslaget mobiliserte blandt annet mot arbeiderdemonstrasjoner; og bedrev videre organisert streikebryteri.

I 1936 foreslo de Adolf Hitler og Benito Mussolini til Nobels Fredspris.
Høsten 1951 forsøkte tidligere NS-medlemmer, Samfundspartiet og tidligere medlemmer av Fedrelandslaget med Anders Lange å starte et nytt politisk parti.
Programmet som ligger til grunn har mye til felles med programmet til de norske quislingene fra 1933.

Apartheidtilhenger Erik Gjems-Onstad (Stopp Innvandringen ) ble på den konstituerende generalforsamlingen til ALP valgt til partiets første viseformann, og han var ved valget i 1974 en av ALP`s fire representanter som kom inn på stortinget.
Inge Løken som i 1984 var tillitsmann i FRP var på 1970 tallet med i Norsk Front.
Sammen med Arne Flateland forsøkte han å kaste en røykbombe inn i resepsjonen på Sogn Studentby der studentene organiserte en husleiestreik.

21. mai 1985 deltok Carl I Hagen - som overtok etter Anders Langes død i 1974 - på et møte i Stockholm, der han var invitert av det høyreekstreme tidsskriftet Contra.
Contra hadde medlemmer i den høyreekstreme gruppen World Anti Communist League, som da igjen hadde tilknytninger til fascistpartiet MSI i Italia og nazigruppen CEDADE i Spania.

Under kommune- og fylkestingsvalget i 1987 leste Carlemann i haven høgt fra et brev, som angivelig skulle være skrevet av en muslimsk innvandrer.
"Asylsøkerne er på vei å ta over vårt fedreland", proklamerte da en "rystet og sjokkert" mann i haven.

Hagen leste deretter opp hvordan en gruppe med "muslimer" var i ferd med å forvandle Norge til en mullastat der alle kjerkene skulle rives ned og erstattes av moskèer.
Brevet viste seg senere å være falskt, men effekten av brevet var ekte nok: Fremskrittspartiet gjorde sitt (hittil) aller beste valg.

Å basere seg på den faktisk eksisterende fremmedfrykten har i alle tider vært politisk "inntektsbringende" for alle vaskekte demagoger.
Den samme effekten er det som gjorde at det tyske folket gav sin demokratiske støtte til Adolf Hitlers negative stigmatisering av datidens innvandrere - som var jødene.

6. februar 1991 deltok tre stortingsrepresentanter fra FRP - (Vidar Kleppe, Jens Marcussen og Finn Toresen) - på stiftelsesmøtet til Den Norske Forening (DNF).
Til stede på møtet var også Hege Søfteland (Nasjonaldemokratene), Jack Erik Kjuus (Stopp Innvandringen/Hvit Valgalianse), Erik Gjems Onstad med flere.

I oktober 1992 innrømmer Vidar Kleppe at det var han som anbefalte Arne Myrdal å opprette et "landssvikerregister" - der alle innvandrere og antirasister i Norge skulle kartlegges.

13.april 1993 stemte Per Irving Bakke, som toppet Aust-Agder -FRP`s liste til kommune og fylkestingsvalget i 1995, i mot å gi skjenkebevilgning til en vietnamesisk restaurant fordi han ønsket "kvit mat"; "Skjenking bør forbeholdes nordmenn", hevdet han da.

I et intervju med Grimstad Adressetidende samme år, sa FRP-manden at: ”....det var en ære å bli kalt rasist”.

Freppe-toppen definerte innvandrere som: ”folk som er gule, brune eller svarte fra den tredje verden".

Mai 1994 kunne telefon-avisa til nazi-organisator Michael Knutsen, melde at et titalls ungdommer fra det høyreekstreme paraplyorganisasjonen Norsk Ungdom hadde meldt seg inn i Fremskritts Partiets Ungdom (FrU).

Frp-toppen Øystein Hedstøm kunngjorde i september 1994 at han med glede ville ta imot penger fra gamle nazister som ville testamentere sine formuer til kampen mot innvandring.

Samme høst deltok frepperen Hedstrøm på 3 møter med åpent rasistiske og nazistiske personer, som blandt annet Gunnar Øi (Arne Myrdals tidligere våpendrager i FMI), Gjems-Onstad, Jack Erik Kjuus (som ønsket å tvangssterilisere alle adoptivbarn) og Bjarne Dahl (Felleslista mot Fremmed-innvandring).

Høsten 1994 deltok FRP`s stortingsrepresentant Fritjof Frank Gundersen på et møte i DNF. Frepperen Gundersen bekreftet sist sommer at han fikk hjelp fra Gjems-Onstad da han skrev pamfletten "Gundersens lille blå - om folkevandringen i Europa og Norge".

I januar 1995 kunne Fremskrittspartiets Øystein Hedstrøm legge fram sitt beryktede Dokument 8:29 - en utregning av kostnadene ved vår tids asyl og flygtningepolitikk.

7. mai uttalte Einar Lonstad til Dagbladet at: ”...Innvandrere ikke kan føde mer enn to barn for å bli godtatt som gode nordmenn”.

To av Fremskrittspartiets listetopper på valglista i Nedre Eiker i Buskerud ved kommune og fylkestingsvalget, var tidligere sentrale aktivister i Norsk Front, den ledende nazi- organisasjonen på 1970-tallet.

Knut Gjerde (1.første plass) og Ståle Henriksen (nr.4 på lista) var begge med i den innerste kretsen rundt nazi-führer Eric Blücher.

Henriksen har bl.a. bakgrunn som leiesoldat for det som den gang var apartheidstaten Rhodesia. Mens Gjerde var Buskerud- fører for Nasjonalt Folkeparti i årene 1979-1981.

3. September 1995 arrangeres det famøse og beryktede rasistmøtet mellom FRP-lederen Hedstrøm og DNF, Hvit Valgallianse, Fedrelandspartiet og FMI på Godlia Kino i Oslo.

Der diskuterte man blandt annet samarbeid mellom de ulike organisasjonene i forbindelse med høstens valg.
Medlem av Oslo Frp - Leif Kvigne (tidligere kompanjong med Jack Erik Kjuus og grunnlegger av Norsk Organisasjon Mot Innvandring ) utarbeidet i august dokumentet:"Oslo FRP - Kriminalitet - Innvandring - Sikkerhet".
Der ble det bl.a. påstått at ”90% av narkotikaomsetningen kontrolleres av innvandrere"...

Toralf Lorentzen er leder av Grunerløkka/Sofienberg lokallag av Oslo FPU og medlem av FRP. Han deltok aktivt i nazi-miljøet - sammen med Ole Krogstad og Petter Kristian Kyvik først på 1980-tallet.
Han var også nestleder i Nasjonaldemokratisk Union.

Til Arbeiderbladet 19.02.96 hadde han følgene kommentar til sin brune fortid : "Bortsett fra at jeg abonnerer på Norsk blad, så har jeg ingen ting med disse miljøene å gjøre i dag"......

Men i januar 1997 fikk man se at Lorentzen ikke bare nøyde seg med å abonnere på Fritt Forum/Norsk Blad, men at han også ønsker å spre litt propaganda til bladets nazistiske leserkrets - ved at han hadde to annonser i bladet (FF/NB nr .1-97).

I den ene solgte han diverse "nasjonalistiske" CD-plater – deriblant det største (for nazister) nazibandet "Skrew"

Det er med andre ord ikke en mening som er tatt helt ut av løse lufta; når vi kaller Fremskrittspartiet for ett lysebrunt og fascistoid parti.

Fakta taler faktisk sitt eget tydelige språk.
Vil historien gjenta seg?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er helt enig i at alle partiene burde slutte å dra frem historien bak andre partier, for det har ingenting med dagens partier å gjøre. Derfor er også Langes => Frps historie irrelevant. Et av de kjedeligste aspektene ved norsk politikk er all denne drittkastingen..

Admiral_Gringo sa...

Siv Jensen hadde nettopp kalt Martin Kolberg for Robert Mugabes likemann på jord da jeg skrev dette her.
Jeg synes nok at FRP burde gå litt stillere i dørene, når vi først skal bli historiske.

Jeg er ikke enig med deg i at dette innlegget er drittkasting eller irrelevant; for alt sammen som står i dette innlegget er reinspikka fakta.

Alt jeg skriver her kan etterprøves.
Alt er faktisk helt sant.

Anonym sa...

Er Fremskrittspartiet ett rasistparti?

Grunnleggeren var en svoren tilhenger av Adolf Hitler (og ville gi ham fredsprisen) samt av apartheidregimet i Syd-Afrika.

Microsoft Encarta Encyclopedia definerer Fremskrittspartiet som et nynazistisk parti.

Med rette?

Fakta om Frp's rasistiske historie:

Anders Lange, grunnleggeren av Anders Langes Parti ( ALP), forløperen til Frp, hadde bakgrunn fra det halvfascistiske og anti-kommunistiske Fedrelandslaget.
Der han var sekretær i perioden 1930-1938.
De mobiliserte bl.a. mot arbeider demonstrasjoner og bedrev organisert streikebryteri, og i 1936 foreslo de Hitler og Mussolini til Nobels Fredspris.

Høsten 1951 forsøkte tidligere NS-medlemmer, samt folk fra Bondepartiet, Samfunnspartiet og tidligere medlemmer av Fedrelandslaget, med Anders Lange i spissen, å starte et nytt politisk parti, der "...programmet som ligger til grunn ligner på mange måter programmet til de norske quislingene fra 1933" .

Lange proklamerte at " .. begge parter, NS og vi er i dag enige om en ting , Europa må reddes fra sovjetismen ".

Men på tross av felles anti-kommunistisk tankegods strandet samarbeidsplanene om å danne er nytt parti.

Langes tidsskrift Hundeavisen, fungerte som et åpent forum for høyreekstremister i alle slags avskygninger.

En av skribentene var antisemitten og rasebiologen Olaf Hoaas, som i 1977 ble dømt til 120 dagers betinget fengsel for brudd på straffelovens §135 a (rasismeparagrafen).

Lange forsvarte Hoaas skriverier i Hundeavisen med at "..når en så belest og kunnskapsrik mann som Olaf Hoaas i sin tanke har kommet fram til slike konklusjoner om raseproblemet, så er det like berettiget som oppfordringer til å støtte negere som dreper og spiser opp misjonærer og andre uskyldige hvite i Afrika (sitat fra P.Bangsund,1984).

Partisekretær i ALP, Thor Petter Krosby, ønsket i 1973 Dick Kobro (som bl.a. var medlem i det britiske nazipartiet National Front og i National Ungdomsfylking, som senere skulle bli Norsk Front ) og hans nynazistiske aktivistorganisasjon Antikommunistisk Allianse (AKA)(som bl.a. hadde antisemitten Alfred Olsen (i dag : Folkets Motstandsbevegelse - Det Kristne Alternativet) som medlem) velkomne til ALP .

AKA fungerte fra 1973 til 1974 som ALP`s ungdomsorganisasjon og vervet aktive medlemmer til ALP. I 1974 ble Kolbo & co ekskludert fra ALP (etter at de ble for voldsomme for ALP), men det var ikke verre en at Kobro i 1975 ble tatt til nåde igjen, og fikk plass i styret.
Sammen med ALP-sekretær Tone Øverli forsøkte Kobro å samle alle høyreekstreme i " Folkefront mot kommunisme" .

Kroby meldte seg senere ut av partiet ,men meldte seg inn igjen 4. april 1995.

Apartheidtilhenger Erik Gjems-Onstad (stopp innvandringen , FMI m.m.) ble på den konstituerende generalforsamlingen til ALP valgt til partiets første viseformann, og var ved valget i 1974 en av ALP`s fire representanter som kom inn på stortinget.

Inge Løken, som i 1984 var tillitsmann i Frp var på 70 tallet med i Norsk Front.
Sammen med Arne Flateland forsøkte han å kaste en røykbombe inn i resepsjonen på Sogn Studentby der studentene organiserte en husleiestreik.

21. mai 1985 deltok Carl I Hagen (som overtok etter Anders Langes død i 1974) på et møte i Stockholm, der han var invitert av det høyreekstreme tidsskriftet Contra, som bl.a. hadde medlemmer i den høyreekstremegruppen World Anti Communist League, som igjen hadde tilknytninger til fascistpartiet MSI i Italia og nazigruppen CEDADE i Spania.

Under kommune- og fylkestingsvalget i 1987 leste Carl I Hagen høyt fra et brev, som angivelig skulle være skrevet av en muslimsk innvandrer for å vise hvor ondsinnet og farlig innvandrerne er.

"Asylsøkerne er på vei å ta over vårt fedreland" proklamerte en rystet Hagen, før han leste om hvordan en gruppe muslimer var i ferd med å forvandle Norge til en muslimsk stat, der kirkene skulle rives og erstattes av moskeer. Brevet viste seg senere å være falskt. Men effekten av brevet var ekte : Frp gjorde sitt hittil beste valg.

6. februar 1991 deltok tre stortingsrepresentanter fra Frp, Vidar Kleppe, Jens Marcussen og Finn Toresen, på stiftelsesmøtet til Den Norske Forening (DNF). Til stede på møtet var også Hege Søfteland (Nasjonaldemokratene), Jack Erik Kjuus (Stopp Innvandringen/Hvit Valgallianse), Erik Gjems Onstad m.fl.

I oktober 1992 innrømmer Vidar Kleppe at det var han som anbefalte Arne Myrdal å opprette et "landssvikerregister", der alle innvandrere og antirasister i Norge skulle kartlegges.

13.april 1993 stemte Per Irving Bakke, som til kommune og fylkestingsvalget i 1995 toppet Aust-Agder -Frp`s liste, imot å gi skjenkebevilgning til en vietnamesisk restaurant, fordi han ønsket "hvit mat" : "Skjenking bør forbeholdes nordmenn" hevdet han.

I et intervju med Grimstad Adressetidende samme år sa han bl.a. at det var en ære å bli kalt rasist, og definerte innvandrere som folk som er ".. gule, brune eller svarte fra den tredje verden".

I mai 1994 kunne telefonavisa til naziorganisator Michael Knutsen, melde at et titalls ungdommer fra det høyreekstreme paraplyorganisasjonen Norsk Ungdom hadde meldt seg inn i Fremskritts Partiets Ungdom (FrU).

Øystein Hedstøm kunngjorde i september 1994 at han med glede ville ta imot penger fra gamle nazister som ville testamentere sine formuer til kampen mot innvandring.

Samme høst deltar Hedstrøm på 3 møter med åpent rasistiske og nazistiske personer, som bl.a. Gunnar Øi (Arne Myrdals tidligere våpendrager i FMI), Gjems-Onstad, Jack Erik Kjuus (som ønsket å tvangssterilisere alle adoptivbarn) og Bjarne Dahl (Felleslista mot Fremmedinnvandring).

Høsten 94 deltok også Frp`s stortingsrepresentant Fritjof Frank Gundersen på et møte i DNF. Gundersen bekreftet sist sommer at han fikk hjelp fra Gjems-Onstad da han skrev pamfletten "Gundersens lille blå - om folkevandringen i Europa og Norge".

Sandefjord og Larvik FpU hadde høsten`94 en kampanje med navnet "spark dem ut", der de krevde utkastelse av alle utenlandske statsborgere som begår lovbrudd. Løpesedlene, som hadde overskriften " ja til utvisning - Nei til rasisme " hadde som illustrasjon en mørkhudet B-gjengen figur som blir sparket ut av landet .

I januar 1995 kunne Fremskrittspartiets Øystein Hedstrøm legge fram sitt beryktede Dokument 8:29, en utregning av kostnadene ved vår tids asyl-, flygninge - og innvandrings politikk.

Tidsskriftet SAMORA kunne senere samme år avsløre at store deler av dokumentet var ren avskrift fra en rapport utgitt av den rasistiske organisasjonen Den Norske Forening.

Einar Lonstad ble i februar 1995 valgt til formann i Oslo Frp. Han mente bl.a. at den private eiendomsretten ikke skulle gjelde for muslimer.

30 april 1995 blir et medlem av FrU stanset, og innbrakt, av politiet, i en buss på vei til Tønsberg .

I bussen var det nazister fra hele østlandsområdet, bl.a. Anti-AntiFa- terrorist Petter Kristian Kyvik og Michael Knutsen, som skulle til Vestfold- byen for å marsjere i gatene og erklære Tønsberg for "nazi- sone".

7. mai uttalte Einar Lonstad til Dagbladet at innvandrere ikke kan føde mer enn to barn for å bli godtatt som gode nordmenn.

To av Frp`s listetopper på valglista i Nedre Eiker i Buskerud ved kommune og fylkestingsvalget, var tidligere sentrale aktivister i Norsk Front, den ledende nazi- organisasjonen på 70-tallet.

Knut Gjerde (1.føste plass), og Ståle Henriksen (nr.4 på lista) var begge med i den innerste kretsen rundt nazi-führer Eric Blücher.

Henriksen har bl.a. bakgrunn som leiesoldat for (det som den gang var) apartheidstaten Rhodesia, formann i Norsk-Rhodesisk Vennskapsforening og redaktør i Dick Kobros (se ovenfor)" Nordisk Fremtid ". Mens Gjerde var Buskerud- fører for Nasjonalt Folkeparti i årene 1979-1981.

Skipsreder Henry Felix Tschudi sto i 1995 bak en hemmelig "aksjons-gruppe" mot innvandring.
Tschudi er medlem av Frp og har sittet i Frp`s økonomistyre.

Til Dagbladet (24.06.95) kunne han på sin dannede måte konstatere at "...det er helt sikkert titusenvis av ulovlige innvandrere her i Norge.

Det er bare å stille seg opp og telle på et gatehjørne det, det er så jævlig mange du ser.

Selvfølgelig ikke her oppe i Voksenlia, der er det ikke så jævlig mange.

Men se nede i Gamlebyen og sånn, du ser nesten ikke en kviting der".

3.september finner det famøse rasist- møtet mellom Hedstrøm og DNF, Hvit Valgallianse, Fedrelandspartiet og FMI sted på Godlia Kino i Oslo, der man bl.a. diskuterte samarbeid mellom de ulike organisasjonene i forbindelse med høstens valg.

Medlem av Oslo Frp, Leif Kvigne, tidligere kompanjong med Jack Erik Kjuus og grunnlegger av Norsk Organisasjon Mot Innvandring (NOMI, må ikke forveksles med Myrdals NMI), utarbeidet i august dokumentet "Oslo Frp- Kriminalitet - Innvandring - Sikkerhet", der det bl.a. ble påstått at 90% av narkotikaomsetningen kontrolleres av innvandrere","70% av pakistanerne i Norge er analfabeter" og at "moskeene i Oslo brukes til narkotika salg og våpensmugling".

Johnny Ingard Hassel ble ved valget`95 valgt inn i Oslo bystyre for Frp.
Ved stortingsvalget i 1993 sto Hassel på 6.plass på Felleslisten Mot Fremmedinnvandring.

Hassel kontakter i rasistmiljøet førte til at han ble kumulert rett inn i bystyret fra en 33. plass på Frp- lista.

F.F.Gundersen uttaler til Tidens Tegn (høst95) at han overhode ikke kan akseptere "..at Afrika skal være Norges fødestue : Menneskene der er annerledes enn oss".

Jon Robert Søvik, kjent fra nazigruppa Viking, er en av et 10-talls unge nazister som har meldt seg inn i FrU.

I et intervju med Radio1 i Oslo i desember, sto Søvik fram som representant for FpU og erklærte seg som nazi- sympatisør og oppfordret til å drepe elle innvandrere.

Januar 1996: To aktive medlemmer av nazigruppa Viking , Christian Rockstad og Marius Molstad, ble valgt til delegater på årsmøtet i Oslo Frp, der også et par tidligere FMI- aktivister var delegater.

I Klassekampen 1.februar kommenterer Carl I Hagen avsløringene om at en rekke nynazister har meldt seg in i FpU: "Vi vil ikke granske nyrer og hjerte på folk for å finne ut hva de har gjort før.

Jeg oppfatter at dette (medias søkelys på nynazister i Frp) er et forsøk på en hekseprosess mot våre medlemmer".

Thor Petter Krosby (se ovenfor) satt som møteleder på Oslo Frp`s årsmøte. Han har også sittet i Røyke- ringen sammen med sin 70-talls-nazikammerat Ståle Henriksen (se ovenfor). Han meldte seg inn i Frp igjen 4.april 1995 (arb.bl19.02)

Delegater på Oslo Frp`s fylkesårsmøte: Toralf Lorentzen, Thor Petter Krosby, Johnny Hassel, Egil Johan Karlsen (sto på Kjuul "upolitiske liste" ved kommunevalget 1987, nr.6 på Stopp Innvandringens kommunevalg- liste i 1991 og som nr. 3 på SI`s stortingsvalg- liste i 1993. Meldte seg inn i Frp i desember 94.

Bidrar med stoff til Michael Knutsen`s Fritt Forum/Norsk blad. Carstein B Hansteen (sto på Upolitisk liste 1987).
Ble valgt inn i styret til Oslo Frp på årsmøtet, og var en av de to som fikk desidert flest stemmer), Magnild Ullsvik Hansteen (CBH`s kone og forfatter av boka "Norge for alle?" som bl.a. selges i FF/NB).

Oslo Frp`s årsmøte som ble avholdt i februar krevde at det måtte innføres obligatorisk Hiv-test av innvandrere og flyktninger.

Samtidig vedtok de en støtteerklæring til Hedstrøm for hans kontakt med rasistiske og nazistiske grupper.

Arbeiderbladet kunne 09.02.96. avsløre at nazileder Eirik Ragnar "Micro" Solheim er medlem av FpU.

Han stilte sågar til valg som lokallagsleder for lokallag 3/4 i Oslo (bydelene 7 til 12) i oktober `96, men tapte.
Han har også vært foredragsholder på et internt FpU-seminar.
I 1997 var han bl.a. siktet i "Greven-saken".

Toralf Lorentzen er leder av Grunerløkka / Sofienberg lokal lag av Oslo FpU og medlem av Frp.
Han deltok aktivt i nazi- miljøet sammen med Ole Krogstad og Petter Kristian Kyvik først på 80-tallet.

Han var også nestleder i Nasjonaldemokratisk Union.

Til Arb.bl. 19.02.96 hadde han følgene kommentar til sin brune fortid : "Bortsett fra at jeg abonnerer på Norsk blad så har jeg ingen ting med disse miljøene å gjøre i dag".

Men i januar 1997 fikk man se at Lorentzen ikke bare nøyde seg med å abonnere på Fritt Forum/Norsk Blad, men at han også ønsker å spre litt propaganda til, og tjene penger på, bladets nazistiske leserkrets, ved at han hadde to annonser i bladet (FF/NB nr .1-97).

I den ene solgte han diverse "nasjonalistiske" CD-plater, deriblant det, for nazister, det største nazi- bandet, Skrewdriver, svenske Ultima Thule, samt nyere nazistisk rock.
I en annen annonse solgte han tyske og allierte lime- sett.

Formann i Oppegård Frp, Oddbjørn Jonstad, går ut i media å krever at flyktninger ikke skal få barn, så lenge de oppholder seg i landet. Til TV 2 21. mars 1996 uttaler han bl.a. følgende : Flyktninger bør ikke få barn så lenge de bor i Oppegård kommune.

Når de reiser tilbake kan de få så mange barn de vil. Bosnia (store deler av flyktningene i Oppegård kommer fra eks- Jugoslavia) har bruk for barne, det har ikke Norge.
Jonstad kom med sitt utspill tilfeldigvis (?) litt over en uke etter at Hvit Valgallianses program (sterilisering av adoptivbarn, og abort på utenlandske kvinner i Norge) ble gjenstand for medias oppmerksomhet.

Utdrag fra Carl I Hagens tale på Frp`s landsmøte 19. april: "Fundamentalistene burde ikke få støtte fra staten.
Disse (imanene) burde ikke få noen makt i dette land.
Det er en slags rasisme at Norge gir imanene makt over andre.
Imanene trenger oppdragelse og oppførsel kurs i norsk skikk og bruk.- "venstrefløyen bruker rasisme for å ødelegge for sine politiske motstandere".

La oss komme til en konklusjon om dette : Det er ikke følelsene våre som avgjør om noen er rasister eller ikke ; det er det norsk lov som gjør".
-"La meg på vegne av Fremskrittspartiet slå fast at vi på prinsipielt grunnlag fortsatt vil avvise en hver forskjellsbehandling basert på rase, religion og etnisk opprinnelse, selv om andre partier går inn for det" .
" Bøllekulturen fra Saddam Hussein er i ferd med å etablere seg i Norge.
Gjenger går i gatene, stjeler, slåss og voldtar i Oslo".
-"Når imanene forkynner at nordmenn er vantro, får dette automatiske konsekvenser.
Det betyr bl.a. at muslimene har plikt til ikke å betale skatt, at de kan stjele fra butikkene uten moralske skrupler og at de kan lyve".

I midten av juni 96`ble 17 år gamle Petter Gundersen ekskludert fra FpU.

Han var blant de arresterte på nazifesten på Ensjø 17.mai-96 (Johnny Olsen- skuddene).

Gundersen erklærte seg som rasist da ledelsen i Oslo FpU konfronterte han med opplysningene.

Nedre Eiker Frp gikk i august inn for å plassere formann i Buskerud Frp, Knut Gjerde (se ovenfor), øverst på stortingslisten 1997.

I følge en pressemelding (26.08.96) er strengere innvandringspolitikk den viktigste kampsaken for den tidligere fylkesordføreren for Nasjonalt Folkeparti i Buskerud.

Sekretær i Nedre Eiker Frp, og Gjerdes gamle NF- kompis, Ståle Henriksen (se oven for), sier til Drammens Tidene /Buskerud Blad 27.08. at han ikke tror at Gjerdes nazi- bakgrunn vil få noen betydning for nominasjonsutfallet.

Natt til søndag 1. sep. gikk Frp- politikeren og fylkestingsrepresentant i Nord-Trøndelag , Per Sandberg , til angrep på og banket opp en asylsøker, etter at de hadde kommet i krangel om pengeytelser til asylsøkere.

I følge Dagbladet 06.09. kunne ikke partifeller av sandberg utelukke at "asylsaken" kunne slå positivt ut for partiet.

Ifølge Carl I Hagen, forkjemper av innvandringsregnskapet, kostet bryllupet til Zimbabwes president, Mugabe, i midten av aug. "anslagsvis 60 millioner kroner".

"Denne motbydelige penge bruken" måtte føre til stopp i norsk bistands politikk oven for landet, hevdet Hagen.

Det viste seg etter hvert at Hagen hadde gjort en "liten regne feil" Hagens 60millioner kroner var bare 54 millioner for mye.

På et møte i regi av Frp`s bydelslag avd.
Bøler, Østensjø og Helleru i begynnelsen av sep., kunne Øystein Hedstrøm avsløre Frps valgstrategi for stortingsvalget 1997: "

Innvandringspolitikken blir den mest sentrale for Fremskrittspartiet fram mot valget.
Vi vil få kolossalt mange velgere hvis vi gjør det.
Hedstrøm kunne samtidig presentere sine nye tall for framtiden: 2090 vil det være mellom 1,9millioner og 5,1 millioner innbyggere med fjern- kulturell bakgrunn i Norge. Antall etniske nordmenn vil gå tilbake til 3,3 millioner.

På et medlemsmøte i Oslo Frp 26. sep. holdt Hedstrøm på ny en innledning om innvandringspolitikken:

-" Dere i Oslo Frp burde lage et scenario der dere tenker dere hvordan det ser ut på et sykehjem om 50 år.
Hva vil prege dette sykehjemmet?
Er det innført faste bønnetider ?
Er det blitt faste tider ved sykehjemmet?
Er det etablert fast tolketjeneste?
Hva slags mat spiser de ved sykehjemmet?
Jeg bare spør og har ikke svarene.
- Vi må få kostnadene på bordet.

Vi må separere fjernkulturelle fra nærkulturelle, for det er de fjern- kulturelle som belaster de offentlige budsjettene"
-" Der jøder og arabere lever sammen, der muslimer og kristne bor, er det ingen fred og fordragelighet.
Vi må sette navn på problemene.

Men når vi gjør det, blir vi kalt rasister, men Frp er det mest antirasistiske partiet!"

-" Det er de norske borgeres interesser som vi skal ivareta" . På samme medlemsmøtet kunne en Frp`er fra Vestli fortelle følgende: " Det er ikke det at jeg er redd de brune og svarte, men det er for mange av dem.
Blir det flere nå, flytter jeg fra Vestli til Brumunddal, Hønefoss eller et sted i Sogn, for der tør ikke innvandrerne å komme!" (Aftenposten 30. sep.)

03.02.98 : 2. nestleder i Fremskrittspartiet, Vidar Kleppe, vil utelukke innvandrere fra ordningen med kontantstøtte, fordi han mener støtten vil bli misbrukt.
- Jeg er veldig skeptisk til at utenlandske statsborgere og personer med dobbelt statsborgerskap, som vi har tusenvis av i Norge, nå skal se på kontantstøtten som en mulighet til å få inntekter, sier Kleppe til NRK Dagsnytt

09.02.98 : Fremskrittspartiet foreslår visumplikt for alle kroatiske statsborgere ved innreise til Norge, framgår det av et såkalt dokument 8-forslag som tre Frp-politikere la fram for Stortinget i dag.
Forslaget er signert Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen og Frps stortingsrepresentanter Jan Simonsen og Øystein Hedstrøm.

Forslaget legger til grunn at de fleste av de serbiske kroatene som ankommer Norge er økonomiske flyktninger.

17.08.98 : Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) kommer likevel ikke til å anmelde stortingsrepresentant Vidar Kleppe (Frp) for diskriminering.

Kleppe skal ha karakterisert lesbiske og homofile som "seksuelle avvikere" og som "mennesker som har en unaturlig seksuell holdning" i en pressemelding.
Landsforeningen mener uttalelsene til Kleppe er grovt krenkende og fordomsfulle, men går likevel ikke til anmeldelse.

07.09.98 : Sogneprestene og menighetsrådene i Oppsal og Bøler sogn i Oslo bør svi rettslig for å gi straffedømte utenlandske statsborgere kirkeasyl.
Det mener de tre lokallagene av Oslo Fremskrittsparti i bydelene Bøler, Østensjø og Hellerud.

23.09.98 : Det gode valget Fremskrittspartiet gjorde i fjor, er et eksempel på at nynazismen er på frammarsj i Europa, heter det i en rapport som blir lagt fram for FNs hovedforsamling.

Ifølge NRK nevner FNs spesialrapportør for rasisme og fremmedfrykt det norske Fremskrittspartiet sammen med det han kaller høyreekstreme partier i Australia, Østerrike, Belgia, Frankrike, Tyskland og Italia. I landene disse partiene er aktive, fremmer de fremmedfrykt, raseskille og angrep på minoriteter.

Ifølge nyhetsbyrået IPS mener spesialrapportøren det er grunn til å være uroet over at de høyreekstreme partiene er blitt mektigere.

Rapporten skal behandles av FNs hovedforsamling.

29.09.98 : Ordningen med kirkeasyl bør avvikles, mener Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Øystein Hedstrøm.

Tirsdag leverte han inn et privat forslag om å pålegge regjeringen å avvikle kirkeasylet.
- Blir dette forslaget vedtatt, kan politiet gå inn i kirkerommet for å arrestere dem som oppholder seg der ulovlig.

Det er på tide at alle rom i samfunnet behandles likt, sier Hedstrøm til NTB

05.01.99 : Er innvandrerbarn kriminelle, skal de kunne utvises fra Norge sammen med sin familie, mener Frps stortingsrepresentant Per Sandberg .

09.01.99 : Microsofts Encarta 99 Encyclopedia er verdens mest utbredte leksikon.

Fremskrittspartiet nevnes i leksikonet i samme kategori som blant andre Jean Marie le Pens nasjonalistparti Front National.

12.02.99 : Oslo-varaordfører Svenn Kristiansen (Frp) vil stenge bygrensen rundt Oslo for innvandrere.

15.02.99 : Flere medlemmer av Oslo Frp forlot årsmøte i går i protest mot innvandringsmotstanderene som vant nominasjonskampen i partiet. - Innvandringsfiendtligheten har gått for langt, og flere melder seg nå ut av partiet, sier lokallagsmedlem Erik Sverre fra Bygdøy/Frogner Frp til NRK.

Sverre viser til byrådslederkandidat Einar Lonstads uttalelser om å bygge fengsler i andre land og at innvandrere stort sett bare sitter på kafé.

16.02.99 : Den bosniskserbiske Frp-toppen i Drammen, Borislav Jensen, maner til bred mobilisering mot innvandring.

Han frykter at etnisk fellesskap kan føre til væpnet konflikt. Borislav Jensen, som er bosnisk serber, høstet søndag applaus for sine utfall mot innvandring på årsmøtet i Buskerud Frp.

05.07.99 : Leder i Fremskrittspartiet Carl I. Hagen krever at regjeringen må redusere antallet innvandrere som får asyl i Norge.

Dette er hans betingelse for å støtte regjeringen ved neste års budsjettforhandlinger.

10.08.99 : Etter sommerens uenighet mellom nestlederen Siv Jensen og stortingsrepresentantene Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøm om holdningene i Frps innvandringspolitikken, samlet stortingsgruppa seg tirsdag til møte.

Etter møtet var hele gruppa - med ett forfall - samstemt om Frps politikk, ifølge Hagen.

20.08.99 : Norsk Folkehjelps landsmøte sendte fredag en sterk oppfordring til alle politikere generelt og til Fremskrittspartiet spesielt om en rasismefri valgkamp.

- Fremskrittspartiet skremmer folk ved å fortelle om grusomme urettferdigheter og potensielle farer samtidig som de uten blygsel står fram som partiet som symboliserer tryggheten, heter det i en uttalelse fra landsmøtet fredag.

23.08.99 : Fylkesleder Arne Tumyr i Human-Etisk Forbund ble av sentralstyret i HEF om å trekke seg på grunn av uttalelser om innvandringspolitikk.

Bakgrunnen for vedtaket er at Tumyr 6. august skrev et leserinnlegg i Fædrelandsvennen der han støttet Fremskrittspartiets Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøm sitt syn på innvandrere.

31.08.99 : Formann i Oppegård Fremskrittsparti Oddbjørn Jonstad sier at flyktninger og asylsøkere skal holdes i egne leirer, og at barna deres ikke skal gå på norske skoler.
Jonstad mener at han taler på vegne av partiet i denne saken, ifølge NRK.

04.09.99 : Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Åse Kleveland, ble dynket med brus da hun skulle holde en tale på en Ap-stand på Tveita i Oslo.

Mannen som helte brusen over Kleveland, sa til TV 2 at han er lei av at bare Fremskrittspartiet blir trakassert i valgkampen. Kleveland vil ikke anmelde mannen til politiet.

31.01.00 : Oslo Fremskrittspartis nye leder, stortingsrepresentant Dag Danielsen, sier til VG at det er viktig for norske myndigheter å opprette kontakt med Haider.

Det er viktig å komme i dialog med Haider og det østerrikske Frihetspartiet, sier Dag Danielsen.

Oslo Frp vedtok på sitt årsmøte i helgen følgende uttalelse: - Frp krever at Regjeringen ikke bryter all parlamentarisk kontakt med Østerrike.

Frp- politiker med NF-bakgrunn.

23.09.00 : Fremskrittsparti- politikeren Knut Gjerde, kommunalpolitiker for FrP i Nedre Eiker i Buskerud, kan komme inn på Stortinget hvis FrP holder på rekordoppslutningen i høst.

Gjerde har fortid fra Nasjonalt Folkeparti (NF) som ble ledet av bl.a. Erik Blücher på 1970-80-tallet.

20.01.01 : Frp fremmer lov mot gjengkriminalitet.

Frp vil fremme en lov om gjengkriminalitet.

I forslaget står det at tiltale og straff kan gjennomføres selv om politiet ikke finner gjerningsmannen.

De kriminelle handlingene kan dømmes etter prinsippet "en for alle for en", det vil si kollektivt.

Frp presenterte forslaget på partiets sentralstyremøte i ettermiddag (20.01.01)

Frp sa også at de vil fremme et forslag mot kjønnslemlestelse.

De vil at jenter med innvandrerbakgrunn skal kalles inn til jevnlige legesjekker.

23.01.01 : Fpu-leder Stian Storbukås likestiller adgangsnekt for nynazister på Kristiansands utesteder med rasediskrimineringen av jøder i Hitler-Tyskland.

Fascisme?

Kanskje ikke, men det likner veldig.

Et fascistoid parti?