lørdag 11. april 2009

RULE BRITANNIA


Ian Tomlinson var en arbeidskar på vei hjem fra jobben, som pådro seg politiets uventede vrede under G20-demonstrasjonen i London.

5000 hedersfolk møtte opp for å demonstrere mot kleptokrati og plutokrati, men Tomlinson var faktisk bare på vei hjem fra arbeid, akkurat da han ble drept på åpen gate av ordensmakten.



Til å begynne med hevdet politiet at dødsfallet ikke hadde noe med dem å gjøre, slik de alltid gjør både i Storbritannia og i Norge.

Men så dukket det opp både video og foto av hendelsen.




Med Obiorasaken friskt i minne, så vet vi at dette dysses ned.

Politivold er ennå tabu.

Svært tabu.




Blogglisten

3 kommentarer:

Nemo sa...

Mønsteret er lett gjenkjennelig. Jeg har sett det i for eksempel forsvaret. Maktposisjoner vil lett bli misbrukt.

Problemer som dette vil alltid eksistere. Men problemet blir tusen ganger verre når systemet faktisk aksepterer slik oppførsel. Politiet er en av de første etater til å bli korrupt. Det slår aldri feil.

Anonym sa...

Så er jo Storbritannia en nasjon tradisjonelt infisert av ledere som er sexfikserte, dobbeltmoralske mennesker hvor makteliten gang på gang viser sin inkompetanse (som i Norge). Hvor det hvert eneste år skjer utallige avganger fra høye stillinger i apparatet. Man trenger bare å reflektere over hva som ville skjedd her hjemme på berget om avisene (jfr rennesteinsavisene i spes England) hadde bedrevet tilsvarende paparazzi-journalistikk mot vårt kongehus og politikere...

Admiral_Gringo sa...

En av mine kjæreste kjepphester er at samfunnsdebatten i landet vårt preges av infantilt føleri, som dessuten da gjerne er innpakket i veslevoksent snerperi, for ved dette å skape en illusjon av seriøsitet og modenhet der dette slett ikke eksisterer.

Intellektuell uredelighet blir da resultatet.